Ne propustite jedinstvenu prigodu: školski sat u Trešnji.


U kazalištu o kazalištu

Cilj ovog programa je upoznati učenike osnovnih škola s prostorom kazališta i s procesom stvaranja predstave od nastajanja teksta, čitaćih proba, proba u prostoru, dolaska kostima i scenografije, oblikovanja svjetla i tonskih proba, tehničke i generalne probe do pretpremijere i premijere.

Također, djeca će biti poučena o tome što sve očekuje gledatelja od ulaska u kazalište do kraja predstave i izlaska iz kazališta i kakvo je primjereno ponašanje u kazalištu. Tijekom dvosatnog boravka u kazalištu učenici će imati prigodu obići razne dijelove kazališta i upoznati se s radom tehničke opreme. Neki među njima i sami će osjetiti čari, ali i napore što ih donosi posao glumca. Na kraju programa učenici će moći postavljati pitanja o svemu vezanom uz kazalište.

Svaki će učenik dobiti otisnut kazališni pojmovnik u kojemu će im se na popularan i razumljiv način objasniti kazališna zanimanja i pojmovi koji se koriste u kazalištu. Na kazališnom pojmovniku bit će otisnut i tehnički prikaz pozornice sa svim njezinim dijelovima, opisom tehničke opreme i nazivljem.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije na rasporedu.

02.09. subota,
17:00 h

A je to!

03.09. nedjelja,
11:00 h

A je to!

09.09. subota,
17:00 h

RITAM TAM - Bajka o ritmu