Vijesti iz kazališta Trešnja


08.02.2017.

ČETVRTAK U TREŠNJI - Najljepši posao na svijetu

Besplatna izvedba 16. veljače u 18 sati

 

Novi program ČETVRTAK U TREŠNJI pokrenut je s ciljem afirmacije mladih kazališnih umjetnika. 
U studenom 2016. ugostili smo predstavu "KOD PEREGRINOVIH", redatelja Paola Tišljarića,a sada sa zadovoljstvom najavljujemo novu predstavu koju ćete moći besplatno pogledati sljedeći četvrtak, 16. veljače u 18 sati:

"NAJLJEPŠI POSAO NA SVIJETU"

Predstava je inspirirana knjigom Ivice Ivanca.

Predstavu su pripremili:

Redatelj: Hrvoje Korbar 
Produkcija: Tajana Bakota
Dramaturgija: Sunčica Sodar i Hrvoje Korbar 
Suradnik za mačevanja: Lovro Buva 
Scenski pokret: Nikolina Medak
Kostimografija: Ani Adulmar i Ana Mikulić

Igraju:   Kruno Bakota 
            Karlo Mlinar / Robert Španić
            Silvio Mumelaš
            Katarina Strahinić 
            Iva Šimić

Trajanje predstave: 50 minuta
Ulaz na predstavu je besplatan, ulaznice možete preuzeti na blagajni kazališta 2 sata prije izvedbe. Rezervacije nisu moguće.


VIŠE O PREDSTAVI:

Što se događa iza kazališnih kulisa? Tko je sve zaslužan za nastanak jedne kazališne predstave? Gdje se skriva kazališna čarolija? Na ta i mnoga druga pitanja odgovara predstava "Najljepši posao na svijetu".

Predstavu "Najljepši posao na svijetu" prema motivima kultne knjige za djecu Ivice Ivanca režirao je Hrvoje Korbar koji i supotpisuje adaptaciju teksta s dramaturginjom Sunčicom Sodar. U predstavi igraju Kruno Bakota, Karlo Mlinar/Robert Španić, Silvio Mumelaš, Katarina Strahinić i Iva Šimić, kostimografiju potpisuju Ani Adulmar i Ana Mikulić, scenski pokret Nikolina Medak, a produkciju Tajana Bakota. 
Predstava nas vodi u labirint kazališnih hodnika na kojima pratimo proces nastanka jedne kazališne predstave i mnoštvo šarolikih likova - mladog glumca koji ide na audiciju, redatelja koji se boji prve probe, balerine i operne pjevače, ali i scenografa, kostimografa, inspicijenta i rekvizitera, sve one bez kojih je jedan prosječan dan u kazalištu - nezamisliv.  U otkrivanju i stvaranju kazališne čarolije naši se junaci neće snaći bez publike, koja će tako na neki način postati naš glavni junak.
Naša priča o kazalištu posveta je svima onima koje ne možemo vidjeti na sceni, a bez kojih je jedan dan u kazališnom životu nezamjenjiv, ali i svoj onoj djeci koja su se zaljubila u kazalište i odlučila se u njemu igrati čitavog života. Nadamo se da će biti i poziv djeci da se zaljube u najljepši posao na svijetu.
DODATNE INFORMACIJE: 01/ 3638 556.

 


25.02. subota,
17:00 h

Crvenkapica

26.02. nedjelja,
11:00 h

Crvenkapica

01.03. srijeda,
10:00 h

Crvenkapica