Četvrtak u Trešnji – Školjka šumi

Nakon zadarske premijere Teatro VeRRdi predstavlja zagrebačku premijeru predstave Školjka šumi, Slobodana Novaka, u izvedbi Maruške Aras i režiji Hrvoja Korbara, koja će se izvesti u sklopu programa Četvrtak u Trešnji, 17. lipnja u 20 sati.

U sklopu programa Četvrtak u Trešnji, mladi profesionalni umjetnici imaju priliku predstaviti publici svoje umjetničke projekte u večernjim terminima u Trešnji.

Predstava Školjka šumi  nastala je prema motivima romana Izvanbrodski dnevnik  Slobodana Novaka. Redatelj Hrvoje Korbar istaknuo je da je Novakov Izvanbrodski dnevnik poslužio kao polazište  za uzbudljivu i vehementnu glumačku igru, koja nas, ukazujući nam obrnuti svijet, podsjeća da ludilo nije samo medicinska dijagnoza, već, kao i pojam normalnog (bilo ono staro ili novo), pitanje društvenih odnosa, ideologije i moći.

U predstavi igra Maruška Aras koja je dobila posebnu glumačku nagradu za “izuzetne i zaboravljene scenske slobode” na 8. festivalu monodrame u Bečeju – Be:femon 2020. godine

Autori adaptacije su Hrvoje Korbar i Maruška Aras, glazbu je skladao Stanko Juzbašić, kostime je osmislila Katarina Perić, a oblikovatelj svjetla je Martin Šatović.

Uzrast: 16+

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga