Četvrtak u Trešnji – Vilenjakov prvi Božić

Vilenjakov prvi Božić autorski je rad Sare Stanić i Mirne Rustemović, u produkciji HNK Varaždin, a predstava će se u Trešnji izvesti u sklopu programa Četvrtak u Trešnji, 28. studenoga u 18 sati.

Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu rezervaciju na email adresu propaganda@hnkvz.hr. Broj mjesta je ograničen.

U sklopu programa Četvrtak u Trešnji, mladi profesionalni umjetnici imaju priliku predstaviti publici svoje umjetničke projekte u večernjim terminima u Trešnji.

Vilenjakov prvi Božić priča je o Djedu Mrazu koji nije primio ni jedno pismo. Uvjeren da za njega i njegove vilenjake djeca danas više ne mare i da im nisu potrebni, kreće u potragu za novim poslom. . U svim tim avanturama vjerno ga prate njegovi vilenjaci i mrzovoljna Baka Mraz, željna godišnjeg odmora i toplijih krajeva, koja sve promatra sa strane.

Kroz priču o Djedu Mrazu koji se ne snalazi u njemu novom i nepoznatom dobu tehnologije, prenosi se djeci poruka međusobnog uvažavanja, bez obzira na dob i zanimanje. Tijekom predstve djeca će se upoznati i s različitim glazbenim stilovima, od popa i rocka, pa sve do sevdaha i starije popularne glazbe kakvu voli Djed Mraz.

Tekst predstave potpisuju Mirna Rustemović i Sara Stanić, koja je i redateljica. Djeda Mraza glumi Zdenko Brlek, a Baku Mraz Gordana Slivka. Patuljci su Zvonko Zečević, Pavle Vrkljan, Karlo Mrkša te Filip i Nikša Eldan.

Predstavu je dramatizirala  Mirna Rustemović, scenografiju su osmislile Irena Bakić i Sonja Halapir, kostimografiju Mladen Grof Jerneić, a koreografiju potpisuje Eni Vesović.

Predstava je namijenjena mlađim osnovnoškolcima, a traje 45 minuta.

Ulaz je slobodan uz obaveznu prethodnu rezervaciju na email adresu propaganda@hnkvz.hr.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga