Gostovanje na 58. MDF-u u Šibeniku

snjezna za webb

Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja na ovogodišnjem Međunarodnom dječjem festivalu gostovat će 21. lipnja s hit predstavom Snježna kraljica.

Maštovitu i vizualno privlačnu predstavu Snježna kraljica, prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, režirao je jedan od naplodnijih mladih redatelja u Hrvatskoj, Paolo Tišljarić. Upravo će se s tom predstavom na 58. Međunarodnom dječjem festivalu predstaviti najveće profesionalno kazalište za djecu i mlade u Hrvatskoj, Gradsko kazalište Trešnja.

Inteligentno estetizirana, Snježna kraljica donosi svevremensku priču o prijateljstvu, a na Šibensku Ljetnu pozornicu donijet će i dašak zime. Predstava okuplja gotovo cijeli Trešnjin ansambl, a u naslovnoj ulozi je Senka Bulić.

U modernoj adaptaciji svjetski poznate bajke, Tišljarić se posvetio i najsitnijim detaljima. Svjetlosni elementi, scenski pokret, multimedijalna rješenja, samo su dio cjeline ove predstave.

Ugledna dramska spisateljica, Lada Kaštelan, maštovito je dramaturški postavila priču koja istovremeno prati mlade i odrasle Gerdu i Kaya. Dok je Kay začaran na Sjevernom polu kod Snježne kraljice, hrabra Gerda uz pomoć ljudi i životinja, učinit će sve kako bi ga pronašla, dokazujući na kraju cijenu pravoga prijateljstva.

„Drago mi je da će posjetitelji Festivala moći uživati u ovoj divnoj bajci, koje će ih uvesti u svijet čarolije, neobičnih mjesta i bića“, rekla je Višnja Babić, ravnateljica kazališta Trešnja.

Predstava će se održati 21. lipnja u 21 sat na otvorenoj pozornici ispred stare šibenske vijećnice u Šibeniku.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga