Hrabra Zora predvodit će svoju bandu na Hvarskim ljetnim priredbama

zora web hvar

Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja na ovogodišnjim, 57. Hvarskim ljetnim priredbama gostovat će 2. srpnja s hit predstavom Zora riđokosa.

Poučnu, dinamičnu i emocionalno nabijenu predstavu Zora riđokosa, prema kultnom romanu Kurta Helda, režirao je Rene Medvešek u suradnji s dramaturgom Dubravkom Mihanovićem. Upravo će s tom predstavom kazalište Trešnja gostovati na hvarskoj Ljetnoj pozornici Veneranda, 2. srpnja u 21,30 sati.

Priča se temelji na istinitim događajima u Senju, opisanima u romanu koji je postigao veliki uspjeh u Njemačkoj. Radnja predstave s lakoćom uvlači gledatelje svih generacija u vrtlog zbivanja čiji je glavni pokretač hrabra četrnaestogodišnja djevojčica Zora.

Priča donosi i snažnu socijalnu poruku o siromašnoj i nezbrinutoj senjskoj djeci kojoj je korumpirani sustav okrenuo leđa.

Medvešek je scenografiju predstave maštovito postavio sklopivim ljestvama koje po potrebi postaju zatvor, kokošinjac ili čamac, a sadržaj oplemenio emocijama i pažljivo strukturiranim karakterizacijama likova.

Zora riđokosa velika je ansambl predstava predvođena Dubravkom Lelas u ulozi hrabre Zore, Lukom Bulovićem u ulozi Branka te Tomislavom Rališem u ulozi ribara Gorjana, a u njoj jednako mogu uživati i djeca i odrasli.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga