Kvalitetan program i visoka posjećenost obilježili proteklu sezonu

web sezona

Kazališnu sezonu 2017./2018. Gradsko kazalište Trešnja završilo je s uspješnim rezultatima i porastom broja gledatelja. U proteklih šest mjeseci popunjenost dvorane porasla je za čak 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 93,57 posto.

Uz kvalitetan repertoarni program koji bilježi 223 izvedbi, tijekom zimskih, proljetnih i ljetnih praznika organizirane su tematske i prigodne radionice za djecu, od kojih se posebno ističu baletni kampovi na temu najpoznatijih klasničnih baleta: Orašara, Labuđeg jezera i Trnoružice.

Posjetitelji su pokazali veliki interes za program, a brojne reakcije i oduševljenje izazvalo je otvaranje moderno uređene igraonice na Valentinovo u kojoj  će se slični programi održavati i u novoj sezoni.

Sezonu, od rujna 2017. do lipnja 2018., obilježio je i ukupan porast broja gledatelja. Trešnju je posjetilo gotovo 200 vrtića i škola iz cijele Hrvatske, od koji su neke polaznike i učenike dovele desetak puta, a u svim događanjima kazališta Trešnja sudjelovalo je gotovo 63 tisuće gledatelja.

Predstava Snježna kraljica selektirana je za dva međunarodna festivala, Međunarodni dječji festival u Šibeniku i Kotorski festival pozorišta za djecu, a na gostovanju u gradu Hvaru kazalište Trešnja otvorilo je 57. hvarske ljetne priredbe s predstavom Zora riđokosa. Upravo je za ulogu Branka u toj predstavi mladi i talentirani  Luka Bulović osvojio nagradu za najboljeg glumca na 18. Naj, naj, naj festivalu.

U novoj sezoni 2018./2019. iz Trešnje najavljujemo izrazito zanimljive premijerne naslove, nastavak programa za afirmaciju mladih umjetnika, Četvrtak u Trešnji, te dodatne programe u igraonici i baletnoj dvorani kako bi obogatili kazališno iskustvo za djecu.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga