Noć kazališta – Udruga Budna i plesna predstava”id”

Udruga Budna s plesnom predstavom „id“ sudjelovat će na ovogodišnjoj manifestaciji Noć kazališta, 16. studenoga u 20 sati, u kazalištu Trešnja.

Plesna predstava “id” bavi se Freudovskim strukturama ličnosti, idom i superegom, u koreografiji Anđele Bugarije i Svena Bahata, dramaturgiji i režiji Tene Gašparac te s autorskom glazbom Buge Bosanac.

Id je instinkt, impuls koji pokreće, povezuje, generira pokret. Unutarnji sukob između ida i superega, nagona i pravila, instinkta i morala, reflektira se na sam pokret unutar odnosa izvođača.

U ovom plesnom duetu, dodir i fizički kontakt glavni su motivi i sredstva komunikacije koji definiraju razvoj i prirodu nastalih odnosa između dvoje ljudi. Namjera definira impuls, impuls pokreće tijelo, tijelo mijenja formu u odnosu na drugo. Kroz dodir i fizički kontakt prenosi se namjera, a impuls se seli i prodire. Pozicije tijela se mijenjaju i razvija se odnos.

Publici se otvara prostor imaginacije i interpretacije odnosa kroz slike jednakosti, povjerenja, nježnosti, harmonije i podrške. Kroz postavljene slike proizlaze oblici dinamike odnosa plesača, sukoba i sklada, senzualnosti i nježnosti.

Koreografija i izvedba: Sven Bahat i Anđela Bugarija
Režija i dramaturgija: Tena Gašparac
Glazba: Buga Bosanac
Glazbena izvedba: Buga Bosanac i Stephen George Yeseta
Dizajn svjetla: Roman Bahat
Fotografija i video: Matija Lukman
Grafički dizajn i obrada fotografija: Josipa Bahat

Predstava je namijenjena publici starijoj od 14 godina. Cijena ulaznice je 20,00 kuna, a mogu se kupiti dva sata prije početka na blagajni kazališta Trešnja.

 

 

 

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga