Počinju upisi za dramske radionice kazališta Trešnja

Za zaljubljenike u kazališnu umjetnost u tijeku su upisi na dramske radionice pod pedagoškim vodstvom umjetnika, kazališnih redatelja, glumaca i dramskih pedagoga.

Dramski studio Gradskoga kazališta Trešnja upisuje nove polaznike u sezoni 2020. / 2021., za djecu od navršenih 6 do 18 godina.

Za dosadašnje polaznike upisi počinju 2. rujna 2020., a za nove od 7. rujna 2020. 

Upisati se možete putem online obrasca kojeg možete pronaći OVDJE. Upisi će trajati do 30. rujna 2020. Nastava počinje 14. rujna pa je poželjno upis izvršiti što prije.

Nakon upisa putem obrasca mailom ćete dobiti uplatnicu za upisninu, a ugovor će svaki polaznik dobiti na prvom satu te će ga roditelj moći potpisati kod kuće, kako bi izbjegli nepotrebne kontakte.

Mjesečna članarina za regularne dramske radionice i radionice online iznosi 250,00 kuna, a godišnja 2000,00 kuna. Popust od 20% možete ostvariti kod jednokratne uplate godišnje članarine.

Upisnina i školarina za rujan iznosi 100,00 kuna. Kod upisa je potrebno navesti OIB djeteta.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati tajništvo Kazališta na broj 01/3638 101.

NASTAVA 

Ove godine, nastava se odvija po mješovitom principu, uživo u pravilu dva puta tjedno, radnim danom u večernjim terminima i subotom u jutarnjim terminima u dvoranama kazališta Trešnja i u online izdanju ako za to bude potrebe s obzirom na epidemiološku situaciju.

Online radionice su dostupne svima koji zbog epidemiološke situacije ne žele da njihova djeca prate nastavu uživo, a voljeli bi da se kreativno izražavaju i da na kraju sezone imaju zanimljive video predstave.

O RADIONICAMA

Radionice obuhvaćaju rad u grupi, rad u parovima i individualni rad s polaznicima kroz vježbe osvješćivanja tijela, glasa, prostora i odnosa s partnerom. Kako se radi o djeci i mladima koja razvijaju i vježbaju svoju koncentraciju mnoge vježbe su uglavnom dramske igre kako bi kroz igru naučili osnove dramskog izraza. Kroz vježbe dramskog izraza mogu se obraditi određena dramska djela i upoznati polaznike s poezijom.

Jedan od najvažnijih aspekata rada na dramskim, kao i plesnim radionicama je proces. Proces stvaranja, učenje, rad na sebi kao i mogućnost dopuštanja pogrešaka. Završna produkcija ili ogledni sat je samo jedan dio procesa koji se odvija na dramskim radionicama, a od krajnjeg proizvoda je važnije zajedništvo, međusobno poštovanje, stvaranje, učenje i igra.

Primarni cilj dramskog studija nije stvaranje glumaca, nego poticanje individualnosti i talenta u našim polaznicima, te stvaranje dobrih glumačkih partnera i komunikativnih, sigurnih mladih ljudi koji će znati cijeniti svoje i tuđe mogućnosti.

UMJETNIČKO-PEDAGOŠKO VODSTVO

Radionice vode umjetnici, kazališni redatelji, glumci i dramski pedagozi Iva Srnec Hamer, Maja Kovač i Danijel Radečić, a neki od njihovih pedagoških ciljeva su poticanje individualnosti i talenta kod polaznika, učenje o procesima nastajanja predstave, razvijanje kritičkoga razmišljanja i pozitivne grupne dinamike.

Za dodatne informacije nazovite +385 99 366 9200 ili 098 178 50 55 ili pošaljite upit na dramske.tresnja@gmail.com.

Broj polaznika u grupama je ograničen.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga