Postolar i vrag vraća se na daske kazališta Trešnja

 

Predstava koja će vas podsjetiti da se sreća ne traži u posjedovanju stvari

Nakon dugo vremena, predstava Postolar i vrag vraća se na daske kazališta Trešnja.

U režiji Saše Broz i dramatizaciji Zinke Kiseljak, poznata Šenoina priča o postolaru i vragu smještena je u današnje vrijeme bešćutnog konzumerizma. Ljudi rade više, kako bi imali više, kako bi mogli trošiti više i tako u krug. U vrijeme kada se sreća traži u posjedovanju stvari, Šenoin antologijski stih kao da nas sve opominje: Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga, skok na skok.

Predstava je vrlo dinamična s naglašenim glumačkim i komičnim elementima, čemu pridonose i razigrani autorski songovi Borne Šercara te koreografija Žaka Valente.

Jako je važno imati udobne i pouzdane cipele koje će vas nositi kroz život – kaže Putnik na početku priče o vrijednom, ali siromašnom postolaru i nezasitnom vragu koji će upotrijebiti sve trikove i moći ne bi li se dočepao još jedne žrtve. No, vrag je zaboravio najvažniji detalj – pošten i velikodušan čovjek naći će saveznika kada se tome najmanje nada.

U ulozi Postolara Hinka je Krunoslav Klabučar, u ulozi Vraga je Matija Čigir, a u ostalim ulogama su Vanda Vujanić Šušnjar, Sanja Hrenar, Dubravka Lelas, Jure Radnić, Marijana Mikulić i Radovan Ruždjak.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga