Predstava Gilgameš u sklopu programa Četvrtak u Trešnji

U sklopu programa Četvrtak u Trešnji, mladi profesionalni umjetnici imaju priliku predstaviti publici svoje umjetničke projekte u večernjim terminima u Trešnji, tako će se iznimno ovoga puta, u utorak- 15. prosinca održati premijera predstave Gilgameš, autorice Filipe Bavčević.

O PREDSTAVI:

Kada je riječ o esenciji postojanja, nisu li naša promišljanja samo varijacije u interpretaciji koje se nižu i slažu povijest već tisućljećima? Lako zapadamo u ideju da je današnje društvo umnije no ikada, no vrlo često smo ograničeni na poznato i trenutno. Ne događa li se konstantno, na neki svoj način, sve opet iznova?

Propitkujući definiciju bezvremenskog u čovjeku, predstava za svoj oslonac odabire Ep o Gilgamešu kao najstarije poznato književno djelo. Ep je životna priča s bogatom fabulom o životu i smrti, o vladaru Uruka i njegovim pustolovinama u potrazi za besmrtnošću. Gilgamešev put pun je susreta; on prolazi trenutke radosti, tuge, prijateljstva, gubitka, ljubavi, strasti, lutanja i razočaranja.

Poistovjećujući se s glavnim likom, izvođačica predstavu gradi kroz vlastito poimanje njegovog subjektivnog doživljaja. S publikom dijeli svoj svijet mašte dok na pozornici biva sama, sukobljena s fiktivnom stvarnošću. Na sceni se tako pojavljuje novi subjekt bez identiteta, koji transformacijom od samodopadnog tiranina do izgubljenog tragača može predstavljati svakoga od nas. Suočen sa smrtnošću, on za sobom ostavlja sve svoje maske.

 

Koreografija i izvedba: Filipa Bavčević

Oblikovanje zvuka: Miro Manojlović i Silvio Bočić

Dramaturgija: Sunčica Sodar

Vanjska suradnica: Maria Teresa Tanzarella

Kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin

Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić

Grafičko oblikovanje promotivnih materijala: Dinko Uglešić

Video i montaža: Matija Kralj

Fotografije: Ivica Ivčević

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga