Predstava koja će vas podsjetiti da se sreća ne traži u posjedovanju stvari

Predstavu Postolar i vrag, prema djelu jednog od najvećih hrvatskih književnika, Augusta Šenoe, u kazalištu Trešnja možete pogledati narednog vikenda.

U režiji Saše Broz i dramatizaciji Zinke Kiseljak, poznata priča o postolaru i vragu smještena je u današnje vrijeme bešćutnog konzumerizma. Ljudi rade više, kako bi imali više, kako bi mogli trošiti više i tako u krug.

Predstava je vrlo dinamična s naglašenim glumačkim i komičnim elementima, čemu pridonose i razigrani autorski songovi Borne Šercara te koreografija Žaka Valente. U kazalištu Trešnja može se pogledati u subotu, 26. siječnja u 17 sati te u nedjelju, 27. siječnja u 11 sati, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Jako je važno imati udobne i pouzdane cipele koje će vas nositi kroz život – kaže Putnik na početku priče o vrijednom, ali siromašnom postolaru i nezasitnom vragu koji će upotrijebiti sve trikove i moći ne bi li se dočepao još jedne žrtve. No, vrag je zaboravio najvažniji detalj – pošten i velikodušan čovjek naći će saveznika kada se tome najmanje nada.

U ulozi Postolara Hinka je Krunoslav Klabučar, u ulozi Vraga je Dean Krivačić, a u ostalim ulogama su Vanda Vujanić Šušnjar, Daria Knez Rukavina, Dubravka Lelas, Ranko Stojić, Marijana Mikulić / Ana Vilenica, Radovan Ruždjak i Ivana Bakarić.

U vrijeme kada se sreća traži u posjedovanju stvari, Šenoin antologijski stih kao da nas sve opominje: Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga, skok na skok.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga