Ana Frank

Režija: Jakov Sedlar
Tekst: Ana Frank / Dominik Sedlar
Trajanje: 55 minuta
Premijerna izvedba: 06. 03. 2015.
Dobna granica: 10+

raspored predstava:

  1. godine obilježeno je 70 godina od smrti Ane Frank.

 

Predstava prikazuje zbivanja u skučenom tavanskom prostoru amsterdamske zgrade, gdje su se dvije godine skrivali članovi obitelj Frank i još četvero ljudi. Preživljavali su uz pomoć nekoliko nežidovskih prijatelja koji su ih opskrbljivali najnužnijim namirnicama. Ni danas se ne može sa sigurnošću reći zbog čije izdaje su svi završili u koncentracijskim logorima.

Iz obitelji Frank jedini je preživio otac – Otto Frank, u čije je ruke predan Anin dnevnik u koji je pomno i strpljivo zapisivala svoje misli i strahove. Predstavu prati dokumentarni film Jakova Sedlara čija je zadaća predstavu simultano obogatiti činjenicama o Drugom svjetskom ratu. Jedan od ljudi koji se u filmu pojavljuje je Branko Lustig koji je snimljen u koncentracijskom logoru Bergen Belsen u Njemačkoj na mjestu gdje je Ana Frank umrla i gdje je on s njom zajedno proveo dva i pol mjeseca.

 

ANA FRANK
Lucia Stefania Glavich Mandarić

ANA FRANK
Karla Brbić

Autor predstave: Jakov Sedlar  Dramaturg i scenarist filma: Dominik Sedlar  Naracija filma: Joško Ševo  Montaža filma: Dario Bajurin  Kostimografkinja: Nina Silobrčić  Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar  Autor plakata: Mirko Ilić  Autor fotografije: Damil Kalogjera  Prevoditeljica: Giga Gračan  Grafička priprema: Sand d.o.o.  Inspicijentica: Aline Arlavi Šarkezi

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga