Braća Grimm i princeza Luise

Režija: Paolo Tišljarić
Tekst: Branko Ružić
Trajanje: 60 minuta
Premijerna izvedba: 08. 04. 2016.
Dobna granica: 4+

Braća Grimm, Wilhelm i Jacob, navratili su u kazalište da nas zabave svojim nestašlucima i ispričaju pripovijest o kojoj rijetko govore.

Da bi mogli pisati svoje priče, za kruh svagdašnji radili su na dvoru kralja Frederika i ondje dobili najteži zadatak na svijetu: paziti na kraljevu nemoguću kćer, princezu Luise. Princeza se nikada ne budi prije podneva, svemu prigovara, svima se ruga i sve joj je dosadno. Nakon što je Luise osramotila baš sve plemenite prosce , Kraljica majka donosi odluku da se njezina kći mora udati za prvoga muškarca koji naiđe. A prvi se pojavi siromašni, putujući svirač. Kakvo to čudo može zbližiti princezu kojoj ni kraljevska svila nije dovoljno dobra i dobroćudnoga siromaha kojemu prokišnjava krov? Što razmaženu princezu može natjerati da nauči musti krave, kuhati i cijepati drva? Braća Grimm će vam to rado ispričati!

Willem Grimm
Krunoslav Klabučar

Jacob Grimm
Jure Radnić

Princeza Luise von Mecklenburg-Strelitz
Karla Brbić

Kraljica Friederike von Hessen-Darmstadt
Ivana Bakarić

Ostale uloge
Tena Jeić Gajski

Ostale uloge
Daria Knez Rukavina

Ostale uloge
Aleksandra Naumov

Ostale uloge
Marijana Mikulić

Ostale uloge
Dubravka Lelas

Ostale uloge
Ana Vučak Veljača

Ostale uloge
Luka Bulović

Ostale uloge
Matija Čigir

Ostale uloge
Tamara Garbajs

Princ Friedrich Wilhelms III
Andrej Dojkić

Ostale uloge
 Tena Tadić, Pavle Vrkljan, Filip Vidović

Autor teksta: Branko Ružić  Redatelj: Paolo Tišljarić  Scenografkinja: Irena Kraljić  Kostimografkinja: Tea Bašić  Kompozitor: Willem Miličević  Oblikovanje video projekcije: Willem Miličević i Vice Rossini  Koreografkinja: Blaženka Kovač Carić  Grafičko oblikovanje: Nenad Dogan  Oblikovanje rasvjete: Vesna Kolarec  Slikarski i dekorativni elementi na scenografiji: Marta Crnobrnja  Izrada rekvizite: Zoran Branković  Majstorice šminke: Irena Königsknecht i Tatjana Bjeliš  Kiparski radovi: Vlatka Škoro  Suradnica redatelja: Valentina Galijatović  Suradnice kostimografkinje: Laura Buljan i Vesna Mihetec  Suradnica koreografkinje: Matea Bilosnić  Vokalna pedagoginja: Iva Mihelić  Autor fotografija: Damil Kalogjera  Autori pjesme Dani: Alfi Kabiljo i Milan Grgić  Jezična savjetnica: Đurđa Škavić  Inspicijentica: Leonila Grundler Gašparić

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga