Charlie i tvornica čokolade

Režija: Lea Anastazija Fleger
Trajanje: 75 minuta
Premijerna izvedba: 21. 04. 2023.
Dobna granica: 7+

raspored predstava:

Nova predstava kazališta Trešnja, Charlie i tvornica čokolade, prema romanu Roalda Dahla, u režiji Lee Anastazije Fleger, donosi priču o djeci koja žele zagospodariti svijetom slastica, odnosno velikom i čudesnom tvornicom Willyja Wonke.

Willy Wonka po prvi puta otvara vrata svoje čudesne tvornice i raspisuje natječaj. U proizvode svoje tvornice, svoje čokolade, stavlja pet zlatnih ulaznica koje postaju garancija za ulazak u toliko tajnovitu i javnosti nepoznatu (barem iznutra) tvornicu čokolade. Diljem svijeta sva djeca i roditelji mahnito kupuju čokolade ne bi li baš oni (i njihovo dijete) pronašli zlatnu ulaznicu.

Sretni nalaznici ulaznica u tvornicu čokolade su djeca: August Loop, Vera Salt, Violeta Beauregarde i Mike Telkač. Oni su utjelovljenje ružnih ljudskih pohlepa, te prototipovi razmažene i neodgojene djece.

U središtu priče je želja, potreba, pohlepa za slatkim: bombonima, lizalicama, žvakaćim gumama, kolačima, ušećerenim bademima… Hoće li junaci ove priče uvidjeti da je uživanje u slasticama zadovoljstvo samo onome tko u tome ne pretjera ili će se izgubiti u carstvu slatkiša?

Prikazom četvero djece i njihovih roditelja, na površinu izlaze problemi modernog društva kao što su proždrljivost, obijest, bahatost, agresivnu ambicioznost i manjak manira, odgoja, opsjednutost gledanjem televizije. No, ponašanje djece razotkriva i neke od uzroka ovakvih pojava, a koje su prepoznatljive i u suvremenom društvu poput popuštanja djeci te kupovanja ljubavi materijalnim stvarima.

Posljednji je nalaznik zlatne ulaznice ujedno i glavno lice komada, skromni Charlie Bucket. Za razliku od ostale djece, on ima samo tri prilike za pronalazak zlatne ulaznice u čokoladi. Njegova obitelj je toliko siromašna da on svake godine za rođendanski poklon dobije jednu Wonkinu čokoladu za koju bake i djedovi dugotrajno štede. Time je Charlijeva sreća još veća od sreće ostale djece. Kada je pronašao ulaznicu, razmišljao je kako bi je mogao prodati da kući donese novac koji je obitelji toliko potreban. Naravno, to mu roditelji nisu dopustili.

Svih pet nalaznika zlatnih ulaznica sa svojim roditeljima ima priliku upoznati slavnog Willyja Wonku, njegove Oompa Loompase i sve slatke tajne i čudesa koje skriva njegova tvornica.

Krenite s petero sretnih nalaznika na put koji će vas potaknuti na razmišljanje o prividnim  vrijednostima koje propagira današnje društvo konzumerizma, u odnosu na prave ljudske vrijednosti koje traju, kao što su ljubav prema obitelji i prijateljima, podrška i razumijevanje.

U predstavi se koristi STROBOSKOP.

Partner predstave: KRAŠ

 

Willy Wonka
Radovan Ruždjak

Charlie
Luka Bulović

Djedica Joe
Tvrtko Jurić

Bakica Josephina
Sanja Hrenar

Djedica George
Matija Čigir

Bakica Georgina
Aleksandra Naumov

Mama
Tamara Vrdoljak

Tata
Paško Vukasović

Vera
Ana Vučak Veljača

Verin tata
Krunoslav Klabučar

August
Kruno Bakota

Augustova mama
Daria Knez Rukavina

Violeta
Lucija Rukavina

Violetina mama
Tena Jeić Gajski

Mike
Tin Rožman

Mikeova mama
Ivana Bakarić

Oompa Loompasi
Jure Radnić, Dubravka Lelas, Paško Vukasović, Sanja Hrenar, Aleksandra Naumov, Matija Čigir

TV voditelj 1
Dubravka Lelas

TV voditelj 2
Jure Radnić

Prodavač u dućanu
Jure Radnić

Gospođa u dućanu
Dubravka Lelas

Gospodin u dućanu
Krunoslav Klabučar

Adaptacija i režija: Lea Anastazija Fleger  | Scenografija: Paolo Tišljarić | Kostimi: Ana Fucijaš  |  Glazba: Frano Đurović  | Pokret: Damir Klemenić  | Svjetlo: Vesna Kolarec  | Asistentica kostimografije: Tina Spahija | Suradnica za adaptaciju: Nikolina Rafaj |Autor projekcija, video i foto materijala: Miran Brautović  | Rekvizita: Miro Gik  |Oblikovatelj zvuka: Tomislav Budimir | Autor plakata: Zdenko Bašić | Grafička dizajnerica: Ana Rako |  Majstorice šminke: Irena Königsknecht i Tatjana Bjeliš | Inspicijentica: Aline Arlavi Šarkezi i Tajana Fabekovec-Pavlović 

Suradnik: Ustanova Zagreb film

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga