Maša i Božić

Režija: Ivan Leo Lemo
Tekst: Sanja Pilić
Trajanje: 45 minuta
Premijerna izvedba: 01. 12. 2017.
Dobna granica: 3+

raspored predstava:

Nagrađivana spisateljica za djecu i mlade, Sanja Pilić, autorica je popularnog serijala priča o djevojčici Maši, a uoči najljepšeg praznika u godini predstavu prema njenoj priči Maša i Božić možete pogledati u kazalištu Trešnja, u režiji Ivana Lea Leme i  koreografiji Lea Mujića.

Predstava Maša i Božić uvest će publiku kazališta Trešnja u nadolazeće blagdane i pokazati im temeljne vrijednosti Božića. U središtu priče je osmogodišnja Maša, radoznala, vesela i zaigrana djevojčica, koja želi oživjeti čaroliju Božiću. Za Mašu je Božić najljepši praznik u godini i ne pristaje na to da ga neki moraju provesti sami i tužni pa ponesena blagdanskim raspoloženjem uz pomoć prijateljice Tajane organizira proslavu za cijelo susjedstvo kako bi svima približila ljepote ovoga blagdana jer: „Tko kaže da se bajke nalaze samo u knjigama: katkad su one i dio naših života. A dobri ljudi i djeca obično stvaraju bajke svojim djelima i onda se čini da je svaki dan Božić u kojem sva želje mogu biti ispunjene.“ Kao u pričama, tako i u predstavi, djeca će se zasigurno prepoznati u Mašinim zgodama i s njom se veseliti zimskim radostima kojima dolaze.

Obnova: 1. prosinca 2022.

Narator
Silvio Mumelaš

Maša
Karla Brbić / Lucija Rukavina

Psić Floki
Kruno Bakota

Brat Luka
Luka Bulović

Beskućnik Krešo
Paško Vukasović

Mama
Tamara Vrdoljak

Tata
Jure Radnić

Poštar Mate
Silvio Mumelaš

Susjeda Dragica; učiteljica
Marijana Mikulić / Lidija Penić Grgaš

Prijateljica Tatjana
Ana Vučak Veljača

Baka Zdenka
Dubravka Lelas

Marinini roditelji
Dora Matić, Adrian Barišić, Stjepan Gašparić, Lea Mihaljević, Ivor Hadžić

Tajanina mama
Barbara Cvjetičanin, Lorena Petrović

Susjed Fran
Adrian Hajsok, Ivor Hadžić

Marina
Magdalena Tandarić

Redatelj: Ivan Leo Lemo | Koreograf: Leo Mujić | Scenografkinja: Vesna Režić | Kostimografkinja: Mirjana Zagorec | Skladatelj: Zvonimir Dusper | Oblikovanje tona: Hrvoje Petek | Autor fotografija: Damil Kalogjera | Izrada rekvizite: Zoran Branković  | Grafičko oblikovanje, ilustracija: Ana Rako  | Majstorice šminke: Irena Königsknecht i Tatjana Bjeliš | Inspicijentica: Aline Arlavi Šarkezi

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga