Vikend u Trešnji: Zora riđokosa i Ritam Tam

zora za web

U narednom vikendu u kazalištu „Trešnja“ na rasporedu su hit predstave , Zora riđokosa, namijenjena djeci školskog uzrasta,  te glazbeno-plesna predstava za najmlađu publiku, Ritam Tam, koju možete pogledati posljednji put u ovoj godini.

Poučnu, dinamičnu i emocionalno nabijenu predstavu Zora riđokosa u Gradskome kazalištu Trešnja režirao je Rene Medvešek. Priča se temelji na istinitim događajima u Senju, opisanima u romanu Kurta Helda koji je postigao veliki uspjeh u Njemačkoj.

Radnja predstave s lakoćom uvlači gledatelje svih generacija u vrtlog zbivanja čiji je glavni pokretač hrabra četrnaestogodišnja djevojčica Zora, a donosi i snažnu socijalnu poruku o siromašnoj i nezbrinutoj senjskoj djeci kojoj je korumpirani sustav okrenuo leđa.

Predstava je na rasporedu u subotu, 22. rujna u 17 sati, a namijenjena je publici starijoj od devet godina.

Glazbeno-plesna pustolovina, Ritam Tam-bajka o ritmu, nastala u koprodukciji sa Studijom za suvremeni ples, interaktivna je predstava namijenjena djeci već od navršene dvije godine, kojoj je omogućeno sjedenje na sceni i sudjelovanje u stvaranju ritma s glumcima i plesačima.

Zašto je ritam važan za razvoj djeteta, objasnila je umjetnička voditeljica Studija za suvremeni ples, Bosiljka Vujović-Mažuran.

„Bitno je od najranijeg djetinjstva osvještavati ritam, koji nam je ionako svima prirođen, a u interakciji s glazbom i plesom, elementima koji se neprestano isprepliću, potičemo i pozivamo najmlađe da kroz putovanje glavnog junaka u predstavi, prepoznavanje ritma i glazbe, i sami iskuse radost kretanja i plesanja“.

ritam web

Režiju potpisuje Renata Carola Gatica, a izvođači kroz glazbeno-plesnu igru, te jezične i morfološke nizove riječi potiču dječju maštu, osjećaj za glazbu, ritam i jezik, te uspijevaju zadržati pažnju i onih najmlađih. Posljednji put u ovoj godini predstava se može pogledati u „Trešnji“ u nedjelju, 23. rujna u 11 sati.

Rezervacije primamo na broj +385 1 3638 556, a ulaznice možete kupiti i ONLINE.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga