Uoči Dana očeva popust u Trešnji za predstavu Priče iz davnine

Uoči Dana očeva u kazalištu Trešnja svi očevi mogu kupiti ulaznice za predstavu Priče iz davnine po cijeni od samo 20 kuna te narednog vikenda povesti djecu na ovu novu bajkovitu predstavu u Trešnji.

 Poseban dan za sve očeve, tate svakako je Dan očeva koji se u Hrvatskoj obilježava 19. ožujka. U kazalištu Trešnja za njih smo osigurali popust od 50 posto kod kupnje ulaznica za predstavu Priče iz davnine koja je na rasporedu u subotu, 14. ožujka u 17 sati i u nedjelju, 15. ožujka u 11 sati. Popust je moguće ostvariti samo na blagajni kazališta.

Bajkoviti klasik Priče iz davnine, naše najveće spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić, na scenu kazališta Trešnja postavio redatelj Paolo Tišljarić, a predstava je realizirana u koprodukciji s Gradskim kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika.

 Radnja predstave je imaginarni susret s našom najvećom dječjom spisateljicom Ivanom Brlić Mažuranić i njezinim pričama,  nastao iz pera dramaturginje Lade Kaštelan. U ovoj predstavi  Ivana Brlić Mažuranić s lakoćom putuje iz davnine u današnjicu baš kao i njezine bajkovite, antologijske pripovijetke, uvijek podjednako uzbudljive i začudne.  Prvi put objavljene  1916.  Priče iz davnine  čitatelje  uvode u  stilizirani svijet slavenske mitologije, a njihove fantastične teme i  osebujni likovi naveli su već  mnoge generacije na razmišljanje o životnim vrijednostima, prijateljstvu, ljubavi, hrabrosti i kompleksnosti ljudske ćudi.
Iako je ova predstava  prvenstveno namijenjena djeci, obraća se i onima koji su nekad bili djeca, ako se prepuste ovom neobičnom scenskom prožimanju mašte i stvarnosti,  sadašnjosti i prošlosti.

U predstavi glume Ivana Bakarić, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Luka Bulović, Matija Čigir, Dubravka Lelas i Paško Vukasović.

Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografiju Blaženka Kovač Carić, rasvjetu oblikuje Vesna Kolarec koja je i autorica video projekcija, uz Žarka Dragojevića, ujedno i autora glazbe. Plakat je ilustrirala umjetnica OKO.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga