Velika posjećenost obilježila sezonu 2018./2019.

Kazališnu sezonu 2018./2019. Gradsko kazalište Trešnja završilo je s uspješnim rezultatima i porastom broja gledatelja. U proteklih šest mjeseci, u odnosu na lani, broj posjetitelja porastao je za 14,4 %.

Uz kvalitetan repertoarni program koji bilježi 225 izvedbi tijekom cijele sezone, tijekom zimskih, proljetnih i ljetnih školskih praznika organizirane su tematske i prigodne radionice za djecu. Ukupno je organizirano 25 radionica, a posebno se ističu baletne radionice i kampovi inspirirani najpoznatijim klasičnim baletima: OrašarLabuđe jezero, Trnoružica i Pepeljuga.

Posjetitelji su pokazali veliki interes za program, a posebno za hit predstavu Orašar koja se tijekom prosinca i siječnja odigrala čak 60 puta. Po broju gledatelja, kojih je do kraja godine bilo 15.760, predstava je dospjela na prvo mjesto ljestvice svih zagrebačkih javnih kazališta s najvećim brojem gledatelja u 2018. godini.

Osim predstave Orašar, repertoar kazališta Trešnja obogatili su i premijerni naslovi Trnoružica, Timm Thaler ili prodani smijeh i Maša i klaun.

Sezonu, od rujna 2018. do lipnja 2019., obilježio je i ukupan porast broja gledatelja. Trešnju je posjetilo gotovo 200 vrtića i škola iz cijele Hrvatske, od koji su neke polaznike i učenike dovele desetak puta, a u svim događanjima kazališta Trešnja sudjelovalo je preko 55 tisuće posjetitelja.

Sezonu 2018./2019. pamtit ćemo i po dvije Nagrade hrvatskog glumišta koje su osvojili Matija Čigir (za najbolju mušku ulogu u predstavi Snježna kraljica, redatelja Paola Tišljarića) te Irena Kraljić (za najbolju scenografiju, za predstavu Snježna kraljica, redatelja Paola Tišljarića), kao i po otvaranju suvenirnice Kazališta te obnovi garderobe.

U proljeće 2019. ostvarena je kulturna razmjena s dubrovačkim Kazalištem Marina Držića koje je u Trešnji gotovo tjedan dana gostovalo s predstavom Blizanke, redateljice Lee Anastazije Fleger, dok je u istom razdoblju kazalište Trešnja gostovalo u Dubrovniku s predstavom Snježna kraljica.

Ove je godine bila i 20. obljetnica od obnove zgrade Kazališta.

U novoj sezoni 2019./2020. najavljujemo izrazito zanimljive premijerne naslove, otvaranje web trgovine i dodatnih programa koje će obogatiti kazališno iskustvo djece.

Hvala vjernoj publici!

 

 

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga