Vikend u Trešnji uz bajkovitu Trnoružicu

Predstava koja donosi poznatu klasičnu bajku o uspavanoj princezi Trnoružici te nas podsjeća na one trajne vrijednosti u životu, ovoga vikenda na rasporedu je u Trešnji.

Poznata klasična bajka, Trnoružica, u verzijama Charlesa Perraulta i braće Grimm došla je u domove i srca malih i velikih. U verziji kazališta Trešnja, koju je poetski dramatizirao i adaptirao Ivan Leo Lemo, sačuvani su glavni fabularni elementi priče, ali su izmaštane i neke nove epizode s nekim novim likovima.

Priču o Trnoružici koreodramski će ispričati cvjetne vile, svaka nazvana po jednome cvijetu: Gladiola, Iris, Hortenzija, Amarilis, Alstromerija, Magnolija, Degenija i Ruža, te Pasiflora, vila koja zakomplicira priču.

Lik Trnoružice tumači glumica Vini Jurčić, Kruno Bakota je u ulozi ljubavi njezinog života, u ulogama cvjetnih vila su Dubravka Lelas, Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Tena Jeić Gajski, Karla Brbić, Ivana Bakarić, Marijana Mikulić, Vanda Vujanić Šušnjar i Tamara Vrdoljak, a u ostalim ulogama nastupaju Krunoslav Klabučar, Daria Knez Rukavina, Luka Bulović, Silvio Mumelaš, Jure Radnić/Radovan Ruždjak, Matija Čigir i Paško Vukasović.

Koreograf predstave je Leo Mujić, scenografkinja je Vesna Režić, kostime je osmislio Marko Marosiuk, skladatelj je Zvonimir Dusper, a rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec. Autor fotografija je Damil Kalogjera.

Tko je bio mladić koji je probudio Trnoružicu iz stogodišnjeg sna, saznajte u subotu, 14. studenog u 17 sati ili u nedjelju, 15. studenog u 11 sati.

***

Preporuka je da se ulaznice kupuju online putem ulaznice.hr.

Broj mjesta u dvorani ograničen je na sto posjetitelja, a publika će se smještati u gledalište s preporučenim razmakom. Obavezno je nošenje zaštitnih maski, prethodno mjerenje  tjelesne temperature i dezinfekcija ruku pri ulasku u kazalište.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga