Vikend u Trešnji uz bajku Ivica i Marica

Bajka o bratu i sestri koji lutajući šumom nailaze na jedno tek naizgled slatko iznenađenje, jedna je od najpoznatijih bajki braće Grimm koja vas ovoga vikenda u istoimenoj predstavi očekuje u Trešnji.

 Režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger u suradnji s dramaturginjom Nikolinom Rafaj, a predstava na zanimljiv način otkriva pozadinu svima poznate priče braće Grimm o bratu i sestri.

Ivica i Marica zasigurno je jedna od najpoznatijih bajki braće Grimm koja generacijama pomaže formirati vlastite odgovore na vječna pitanja poput  – kako se snaći u nepoznatim situacijama?

 Svijet Ivice i Marice ne gleda se ružičastim naočalama no ipak je to dječji svijet, pa tako ni u samoj scenskoj izvedbi ne nedostaje igre, glazbe kao ni šarenila. Vježbanje mašte ostaje zalogom kazališta, koje gradi most između krajnosti, i približava nam i ono strašno, kako bismo prvom prilikom, mogli još kreativnije to pretvoriti u ništa manje nego pustolovinu.

Bojimo li se više mračne šume jer mislimo da smo ostali sasvim sami ili zbog mogućnosti da nekog i susretnemo? Jesu li slatkiši toliko neodoljivi samo zato što smo djeca? A što kad se savjeta „ne pričajte s nepoznatima“ sjetimo u trenutku kad ih više ni ne smatramo nepoznatima? Odgovore potražite u kazalištu Trešnja ovoga vikenda.

Predstava je na rasporedu u petak, 25. ožujka u 18, 30 sati, subotu, 26. ožujka u 17 sati u i nedjelju, 27. ožujka u 11 sati.

U ulozi Ivice i Marice nastupaju Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas, a u ostalim ulogama Hrvoje Barišić, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Luka Bulović.

Režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger, a dramaturgiju Nikolina Rafaj. Scenografiju je kreirala Ana Sarić, a kostime Tea Bašić Erceg. Oblikovanje svjetla potpisuje Vesna Kolarec, a scenski pokret Matea Bilosnić. Glazbu je skladao Milorad Stranić, a autorica dizajna i ilustracije plakata je Marina Mesar – OKO.

Ulaznice možete rezervirati na broj 01 3638 556 ili ih kupiti ONLINE.

 

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga