Vikend u Trešnji uz Ivicu i Maricu

Provedite vikend u Trešnji uz predstavu Ivica i Marica, zasigurno jednoj od najpoznatijih bajki Braće Grimm koja generacijama pomaže formirati vlastite odgovore na vječna pitanja poput  – kako se snaći u nepoznatim situacijama?

Režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger u suradnji s dramaturginjom Nikolinom Rafaj, a predstava na zanimljiv način otkriva pozadinu svima poznate priče o bratu i sestri.

Svijet Ivice i Marice ne gleda se ružičastim naočalama no ipak je to dječji svijet, pa tako ni u samoj scenskoj izvedbi ne nedostaje igre, glazbe kao ni šarenila. Vježbanje mašte ostaje zalogom kazališta, koje gradi most između krajnosti, i približava nam i ono strašno, kako bismo prvom prilikom, mogli još kreativnije to pretvoriti u ništa manje nego pustolovinu. Lutajući iz situacije u situaciju, koje za sobom povlače nove prepreke, zajedno se podsjećamo kako je svaki problem koliko god velik i strašan bio i rješiv, uz veliku porciju zajedništva i pokoji prstohvat hrabrosti. Taj podsjetnik od jednake je važnosti za sve male kao i velike, sve one koji nestrpljivo po prvi slušaju ovu bajku, a već u drugom trenu postaju oni koji je pričaju nekim novim radoznalim ušima.

U ulozi Ivice i Marice nastupaju Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas, a u ostalim ulogama Hrvoje Barišić, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Luka Bulović.

Režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger, a dramaturgiju Nikolina Rafaj. Scenografiju je kreirala Ana Sarić, a kostime Tea Bašić Erceg. Oblikovanje svjetla potpisuje Vesna Kolarec, a scenski pokret Matea Bilosnić. Glazbu je skladao Milorad Stranić, a autorica dizajna i ilustracije plakata je Marina Mesar – Oko.

Predstava je na rasporedu u subotu, 25. siječnja u 17 sati u i nedjelju, 26. siječnja u 11 sati. Ulaznice se mogu rezervirati na 01/3638 556 ili ih možete kupiti online.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga