Vikend u Trešnji uz Najljepši posao na svijetu

Ako ste se ikada zapitali kako nastaje kazališna predstava, ovoga vikenda možete doznati u predstavi Najljepši posao na svijetu, koja je nastala prema istoimenoj slikovnici Ivice Ivanca, u režiji Hrvoja Korbara.

Sjedite u gledalištu, svjetla se polako gase, otvara se zastor i – predstava počinje. Ispred vas, na pozornici, nastaje jedan sasvim novi svijet, koji može biti jako sličan onome koji poznajemo ili pak potpuno drugačiji. U mraku gledališta imate osjećaj kao da ste kroz ključanicu zavirili u nečiji stan i tada se događa kazališna čarolija –  sjedeći u mraku gledališta, zaboravite da ste u kazalištu. Ono što se događa na pozornici postaje stvarnost.

Prema slikovnici Ivice Ivanca Najljepši posao na svijetu kazalište Trešnja postavlja novu predstavu koja će vas povesti kroz kazališne hodnike i upoznati sa svima onima koje inače ne vidite na pozornici, a bez koji predstava ne bi mogla nastati – redateljem, piscem, kostimografom, scenografom, rekviziterima, krojačicama, scenskim radnicima… Usprkos svim nedaćama s kojima se susretnu tijekom pustolovine, kakva je nastanak jedne kazališne predstave, svaki od njih potvrdit će vam da je baš njihov posao – najljepši posao na svijetu.

Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Ivan Lušičić Liik, kostime je osmislila Barbara Bourek, scenski pokret Nikolina Medak, a autor glazbe je Stanislav Kovačić.

Glume: Silvio Mumelaš, Radovan Ruždjak, Ivana Bakarić, Dubravka Lelas, Karla Brbić, Aleksandra Naumov, Daria Knez Rukavina, Tvrtko Jurić, Luka Bulović i Kruno Bakota.

Kazalište je u svojoj suštini – igra, igra u kojoj stvaramo i gradimo nove svjetove. Predstavu možete pogledati:

-u petak, 11.2. u 18:30 sati

-u subotu, 12.2. u 17 sati

-u nedjelju, 13.2. u 11 sati.

Namijenjena je publici starijoj od šest godina. Ulaznice možete rezervirati na broj 01/3638 556 ili ih možete kupiti na  ulaznice.hr.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga