Vikend u Trešnji uz predstave Plemeniti šljivari i Najotmjeniji div u gradu

Ovoga vikenda u Trešnji, nakon dugo vremena, na rasporedu je predstava Plemeniti šljivari u subotu, a u nedjelju predstava za najmlađu publiku Najotmjeniji div u gradu.

Predstava Plemeniti šljivari adaptacija je poznate hrvatske legende iz trinaestog stoljeća koju je redatelj Zoran Mužić uprizorio tako da postane zabavnom scenskom čarolijom i bude privlačna današnjoj mladoj publici.

U predstavi se prepliću povijest i legenda, duhovitost i odvažnost, zebnja i nada s neočekivanim obratima i sretnim ishodom. Radnja se odnosi na  legendu kada su šljivari spasili grad Kalnik opkoljen tatarskom vojskom, tako što su u grad koji je ostao bez hrane prokrijumčarili šljive i tako spasili stanovnike od propasti.

U predstavi igraju Krunoslav Klabučar, Jure Radnić, Radovan Ruždjak, Daria Knez Rukavina, Ana Vučak Veljača, Marija Šegvić, Matija Čigir, Luka Bulović, Hrvoje Barišić, Paško Vukasović, Božidar Koščak, Kruno Bakota i Toni Šestan. Dramaturg predstave je Hrvoje Hitrec, scenografkinja je Dinka Jeričević, a kostime je osmislila Sara Lovrić Caparin.

Može li se narodna legenda iz davnih stoljeća uprizoriti u kazalištu na zabavan način? Provjerite u Trešnji u subotu, 29. veljače u 17 sati. Predstava je namijenjena publici starijoj od sedam godina.

Najotmjeniji div u gradu prekrasna je priča Julije Donaldson, vrhunske i nagrađivane autorice slikovnica i priča za djecu. Slikovnica je doživjela veliki uspjeh i kod nas.

Priču  o simpatičnom divu Juri, koji je uvijek nosio istu odjeću, par smeđih sandala i haljinu sa zakrpama, dok nije odlučio kupiti novu odjeću i postati najotmjeniji div u gradu, režirala je Sanja Hrenar. Predstava je namijenjena najmlađoj publici, djeci već od navršene dvije godine.

U predstavi glume Danijel Radečić, Sanja Hrenar, Sandra Hrenar i Matija Antolić.

Na rasporedu je u nedjelju, 1. ožujka u 11 sati.

Informacije i rezervacije na 01/3638 556.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga