Vikend u Trešnji uz predstavu Carevo novo ruho

Ovoga vikenda u Trešnji možete pogledati predstavu Carevo novo ruho u režiji Krešmira Dolenčića i Paola Tišljarića.

Predstava Carevo novo ruho moderna je adaptacija poznate Andersenove bajke na kojoj su odrasle generacije. Više od stoljeća i pol Andersenova inačica španjolskog izvornika iz 14. stoljeća jedan je od najpopularnijih okvira za propitivanje društvenih vrijednosti, ali i taštine pojedinca. U kazalištu Trešnja predstavu su uprizorili redatelji Krešimir Dolenčić i Paolo Tišljarić, prema dramatizaciji Ane Tonković Dolenčić.

U vrijeme obilježeno poplavom modernizacija i prilagodbi klasičnih bajki i priča za djecu, Dolenčić i Tišljarić imali su težak zadatak – napraviti jednu “dovoljno drugačiju” prilagodbu po bajci koju sasvim sigurno zna svako dijete, a mnoga su je zasigurno već i vidjela ekraniziranu ili prilagođenu za kazalište. Autorica dramatizacije je Ana Tonković Dolenčić koja je cara pretvorila u modu ikonu njegova carstva u kojem svi prate što car nosi i kako se odijeva.

Posebnu dimenziju predstavi daju songovi Mikija Solusa, mladoga kantautora koji je postao prepoznatljiv po humoristično-satiričnim tekstovima reperski nizanim na klavirsku glazbu. U scenskom rješenju Dinke Jeričević, koja je dvor zamislila kao modnu pistu upotpunjenu bendom, Solus je neprekidno prisutan na sceni a, osim što svira, u čemu mu pomažu glumci Marija Šegvić i Matija Čigir, on zajedno s njima i glumi – dvorjane i građane.

Poruka ove bajke je univerzalna, a govori nam o važnosti pravih životnih vrijednosti koje su u stalnom sukobu s taštinom i površnošću.

Jure Radnić je u ulozi cara, varalice glume Krunoslav Klabučar i Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić je ulozi Ministrice, Luka Bulović u ulozi je sluge, a ulogama dvorjana su Matija Čigir, Marija Šegvić i Miki Solus. Redatelji su Krešimir Dolenčić i Paolo Tišljarić, dramaturgiju potpisuje Ana Tonković Dolenčić, scenografiju Dinka Jeričević, a kostime je osmislila Tea Bašić.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 6 godina. U Trešnji je na rasporedu za vikend – 2. veljače u 17 sati i 3. veljače u 11 sati.

Rezervacije ulaznica na 01/ 3638 556, a ulaznice se mogu kupiti i online.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga