Vikend u Trešnji uz Trnoružicu i Ritam Tam

Provedite vikend u Trešnji uz klasičnu bajku Trnoružica i interaktivnu predstavu za najmlađe Ritam Tam – bajku o ritmu.

Poznata klasična bajka, Trnoružica, u verzijama Charlesa Perraulta i braće Grimm došla je u domove i srca malih i velikih. U verziji kazališta Trešnja, koju je poetski dramatizirao i adaptirao Ivan Leo Lemo, sačuvani su glavni fabularni elementi priče, ali su izmaštane i neke nove epizode s nekim novim likovima.

Priču o Trnoružici koreodramski će ispričati cvjetne vile, svaka nazvana po jednome cvijetu: Gladiola, Iris, Hortenzija, Amarilis, Alstromerija, Magnolija, Degenija i Ruža, te Pasiflora, vila koja zakomplicira priču.

Lik Trnoružice tumači glumica Petra Kurtela, Kruno Bakota je u ulozi ljubavi njezinog života, u ulogama cvjetnih vila su Ana Vučak Veljača, Dubravka Lelas, Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Tena Jeić Gajski, Karla Brbić, Ivana Bakarić, Vini Jurčić, Vanda Vujanić Šušnjar, a u ostalim ulogama nastupaju Krunoslav Klabučar, Daria Knez Rukavina, Luka Bulović, Silvio Mumelaš, Jure Radnić, Matija Čigir i Paško Vukasović.

Koreograf predstave je Leo Mujić, scenografkinja je Vesna Režić, kostime je osmislio Marko Marosiuk, skladatelj je Zvonimir Dusper, a rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec. Autor fotografija je Damil Kalogjera.

Tko je bio mladić koji je probudio Trnoružicu iz stogodišnjeg sna, saznajte u subotu, 28. rujna u 17 sati u Trešnji. Predstava je za publiku stariju od šest godina.

Ritam Tam

Glazbeno plesna pustolovina, Ritam tam-bajka o ritmunastala kao koprodukcija sa Studijom za suvremeni ples,  interaktivna je predstava namijenjena djeci već od dvije godine starostiDjeci je omogućeno sjedenje s izvođačima na sceni i sudjelovanje u stvaranju ritma, a glazbeno-plesnom igrom, jezičnim brojalicama i morfološkim nizovima riječi potiče se dječja mašta, osjećaj za glazbu, ritam i jezik.

Predstava prati putovanje malenog bića zvanog Tam, čija je jedina želja imati puno prijatelja, zato odlučuje krenuti na put.

Režiju predstave potpisuje Renata Carola Gatica, autorice teksta su Ivana Đula i Milica Kostanić, a izvode ju – Martina Tomić, Dina Ekštajn, Ana Vnučec, Branko Banković, Zrinka Kušević, Ana Mrak i Maja Kovač.

Pozivamo vas da s vašim najmlađima krenete na putovanje s glavnim junakom i prepoznate ritam te iskusite radost kretanja i glazbe.

Predstava je na rasporedu u nedjelju, 29. rujna u 11 sati.

Ulaznice su u prodaji. Možete ih rezervirati na broj 01 3638 556 ili kupiti online na ulaznice.hr.

 

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga