Vikend u Trešnji za najmlađu publiku

Provedite vikend u Trešnji uz predstave Maša i klaun i Najotmjeniji div u gradu. Predstava Maša i klaun nastala je prema popularnom serijalu priča o djevojčici Maši, spisateljice Sanje Pilić, a Najotmjeniji div u gradu prema istoimenoj priči Julije Donaldson.

Predstava Maša i klaun, kao i sama priča, posveta je svoj hrabroj bolesnoj djeci i hrabrim Crvenim nosovima koji na bolničkim odjelima pomažu djeci tako što im donose osmijeh i radost. Predstavu je režirala Morana Dolenc prema dramatizaciji i tekstu Anje Pletikosa.

U središtu priče je osmogodišnja Maša, radoznala, vesela i razigrana djevojčica koja u ambulanti svoga doktora saznaje da se u bolnicama, osim starih i bolesnih, kriju i neke druge zvjerke. Druga hrabra djeca i Crveni nosovi, klaunovidoktori koji bodre male bolesnike.

Lik Maše tumači Vini Jurčić, u ulozi Irine je Tena Jeić Gajski, doktora glumi Krunoslav Klabučar, a klaunove Aleksandra Naumov, Hrvoje Barišić i Matija Čigir.

Scenografiju je osmislila Irena Kraljić, kostime Tea Bašić Erceg, a autorice glazbe su Anita Valo i Meri Jaman iz glazbenog sastava Meritas. Asistentica redateljici, ujedno glumica i klaunesa Crvenih nosova, je Lidija Kraljić, a rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec.

Predstava Maša i klaun koja nas, velike i male, uči da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čini i da je u životu važno i smijati se i plakati na rasporedu je u Trešnji u subotu, 5. listopada u 17 sati, te je namijenjena djeci starijoj od tri godine.

 

Najotmjeniji div u gradu

Najotmjeniji div u gradu prekrasna je priča Julije Donaldson, vrhunske i nagrađivane autorice slikovnica i priča za djecu, čija je mašta iznjedrila niz likova koje djeca širom svijeta prepoznaju. Slikovnica je postala pravi klasik i doživjela je veliki uspjeh i kod nas, a napravljena je u suradnji s ilustratorom Axelom Schefflerom.

Predstavu  o simpatičnom divu Juri, koji je uvijek nosio istu odjeću, par smeđih sandala i haljinu sa zakrpama, dok nije odlučio kupiti novu odjeću i postati najotmjeniji div u gradu, režirala je i dramatizirala Sanja Hrenar.

U predstavi glume Danijel Radečić, Sanja Hrenar, Matija Antolić, koji je ujedno skladao i glazbu te Sandra Hrenar.

Predstava je namijenjena najmlađoj publici, djeci već od navršene dvije godine, a u kazalištu Trešnja na rasporedu je u nedjelju, 6. listopada u 11 sati.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga