Zimski praznici uz Trešnjin kazališni kamp – od 3. do 8. 1.

Već nekoliko sezona za redom kazalište Trešnja mjesto je okupljanja djece predškolske i školske dobi za vrijeme zimskih školskih praznika, za koje organiziramo prigodne radionice kako bi kvalitetno proveli vrijeme tijekom praznika, zabavili se, družili sa svojim vršnjacima i ponešto naučili.

Ovih zimskih praznika po prvi puta objedinjujemo više radionica u veliki Trešnjin kazališni kamp koji će se sastojati od dramskih, glazbenih i baletnih radionica, radionice izrade kazališne rekvizite, interpretacijske šetnje Potraga za Orašarom, STEAM radionice, predstave Orašar u režiji Paola Tišljarića te posjete rasvjetnoj kabini.

Kamp će trajati od 3. do 8. siječnja 2022. (osim 6. siječnja), a namijenjen je djeci od 6 do 12 godina. Osim za radionice polaznici će u danu imati odvojeno i vrijeme za igru te užinu koju ćemo im pripremiti u suradnji s Pik Vrbovcem, Jamnicom, Zvijezdom i Veli’s-om.

Sve što su naučili na baletnim i dramskim radionicama pokazat će na velikoj pozornici pred roditeljima u subotu.

Detaljan raspored i opis radionica:

  • Dramske radionice (3 radionice, 1 ogledni sat za roditelje) – pod vodstvom kazališne redateljice Ive Srnec polaznici će naučiti rad na glasu, na kraćim improvizacijskim formama i tekstualnim predlošcima.
  • Glazbena radionica – pod vodstvom glazbene pedagogice Ive Žužul polaznici će naučiti osnovne ritamske figure, što znači visina tona te kako uskladiti ritam s glazbalom koje im se nudi.
  • STEAM radionica Stvaranje kazališne čarolije –pod vodstvom škole za promicanje kreativnosti Tinker Labs Kajzerica polaznici će upoznati kemijske reakcije pri kojima se tvari međusobno, djelovanjem ili pod utjecajem fizikalnih uvjeta, bitno mijenjaju i gube svoja svojstva.
  • Baletne radionice Orašar (4 radionice, 1 ogledni sat za roditelje, tijara i tutu na dar) – u baletnoj dvorani, pod vodstvom Male plesne scene, polaznici će naučiti elemente koreografije Pahuljice te osnovne baletne tehnike i pozicije, prilagođene njihovom uzrastu.
  • Radionica izrade kazališne rekvizite (2 radionice) – pod vodstvom učiteljice Vlatke Cigić polaznici će izrađivati kazališnu rekvizitu, orašara, šećerne vile i kralja miševa, svaki lik drugačijom tehnikom te naučiti što je zapravo kazališna rekvizita.
  • Interpretacijska šetnja Potraga za Orašarom – u društvu kostimiranog vodiča, Marije Repinec, djeca će pratiti skrivene poruke te iskusiti doživljaj boravka na kazališnim daskama, a upoznat će i skrivene, tajnovite prostorije kazališta.
  • Posjet rasvjetnoj kabini – tehničar rasvjete će polaznike upoznati s kazališnom rasvjetom i kako se s njom upravlja za vrijeme predstave.
  • Predstava Orašar – polaznici će pogledati najljepšu blagdansku bajku, nastalu prema originalnoj Hoffmannovoj priči, u režiji Paola Tišljarića.

Cijena kampa je 1200,00 kuna.

Raspored:

3.1. ponedjeljak – od 16,00 do 20,00 sati

4.1. utorak – od 17,00 do 20,00 sati

5.1. srijeda – od 17,00 do 20,00 sat

7.1. petak – od 16,30 do 20,00 sati

8.1.  subota – u 11,00 sati ogledni sat dramske i baleta.

Detaljan raspored dobit ćete prilikom upisa.

Svi zainteresirani mogu se upisati putem obrasca za prijavu. Broj mjesta je ograničen pa upisujemo do popunjavanja mjesta, a rok za prijave je 30. prosinca.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga